China Zijn globale economie en favoriete Chinese taal

China is in opkomst als een van de sterke wereldeconomieën sinds de laatste twee decennia en is ’s werelds grootste houder van deviezenreserves met de reserves die enkele maanden terug (maart 2007) 1,2 triljoen US-dollar bereikten. Veel landen over de hele wereld zijn geïnteresseerd in zaken met China en zijn actief betrokken bij het leren van de Chinese taal om de zakelijke mogelijkheden te begrijpen en te vergroten.

Napoleon Bonaparte heeft ooit gezegd: “China is de slapende reus. Laat haar slapen want als ze ontwaakt zal ze de wereld doen beven.” Bijna twee eeuw na de visionaire uitspraak van de legende is de slapende economie van China zo drastisch opgekomen dat de economische macht die het land nu bezit, het tempo van de wereldmarkt rechtstreeks beïnvloedt en vergemakkelijkt.

Mensen over de hele wereld en landen gaan nu bewust op zoek naar een zakelijke relatie met ’s werelds snelst groeiende natie, een natie die een enorme overgang doormaakt van een centraal geplande economie naar een mondiaal georiënteerde markt en een dominante speler is geworden in de internationale economie en het financiële systeem. Voor een beter begrip van de zakenwereld, zakelijke kansen en culturele uitwisseling is het leren van de Chinese taal dan ook een absolute must geworden: ongeveer dertig miljoen mensen studeren Chinees aan universiteiten, hogescholen of in particuliere cursussen.

Het Chinees wordt beschouwd als een van de meest populaire talen ter wereld en is een eenvoudig gestructureerde en tonale taal waarin een enkel woord een verschillende betekenis kan hebben, afhankelijk van de manier waarop het wordt uitgesproken. Er zijn een aantal dialecten in het Chinees die in verschillende provincies gesproken worden, maar de populariteit wordt steeds groter door het Mandarijn en dit is ook erkend als de officiële taal van China.

Om dit voorbeeld te volgen, investeren de Verenigde Staten enorme sommen in de oprichting van Chinese scholen en het aannemen van wetsvoorstellen om de Chinese taalprogrammering in scholen in de VS en culturele uitwisselingen aan te moedigen om de banden tussen de twee landen te verbeteren.

Ondanks het leren van de Chinese taal in eigen land, geven mensen er vaak de voorkeur aan naar China te reizen en daar tijd door te brengen om zich te acclimatiseren met hun traditie, cultuur en om ervaringen op te doen om als een Chinees te zijn. Met de enorme vraag naar Chinese taal, zijn de grote steden in China overvol met Mandarijn scholen en velen van hen bieden uitstekende accommodatie faciliteiten, native Chinees sprekende leraren en goed gekwalificeerde personen om Chinees te onderwijzen als vreemde taal.

Bovendien kunnen studenten de Chinese taal kiezen in de hoop gemakkelijk werk te vinden in het bankwezen, de handel, de financiële sector, diplomatiek werk, de academische wereld, de nieuwsmedia, content management, reizen en nog veel meer. Elk van deze gebieden is zeer uitdagend en geeft je een voldoende blootstelling aan de Chinese samenleving, cultuur en traditie.

Daarom, als u de urgentie voelt om de Chinese taal te leren en uzelf in het snelle spoor van het bedrijfsleven te brengen door het leren van de Chinese taal, is dit het juiste moment om te beginnen. Als u het zich niet kunt veroorloven om naar China te gaan om de typische Chinese taal te leren, zijn er tal van online middelen zoals gratis online cursus Chinees leren, audiogidsen en andere scripts die u perfect kunnen maken in de Chinese taal en u kunnen helpen actief deel te nemen aan verschillende zakelijke processen.