De Franse taal leren

De Franse taal wordt gesproken door 130 miljoen mensen over de hele wereld. De taal is de moedertaal in landen als Frankrijk, Zwitserland, Haïti en delen van Canada. En veel Amerikanen in de staten Louisiana en Maine spreken Frans als moedertaal. Frans is ook een officiële taal van veel organisaties, waaronder het Internationaal Olympisch Comité en de Verenigde Naties. Als u geïnteresseerd bent in het leren van een tweede taal, hetzij om professionele redenen of gewoon voor persoonlijke verrijking, overweeg dan Frans. Het Frans wordt al lang beschouwd als een van de mooiste gesproken talen en is een taal die klasse en onderscheid impliceert. Het leren van de Franse taal zal een aanwinst zijn voor uw carrière, en zal uw ervaring verbeteren als u naar Franssprekende landen reist.

Als u van plan bent de Franse taal te leren, hebt u verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Je kunt naar een hogeschool of universiteit gaan en een graad in de Franse taal behalen. Het behalen van een universitair diploma Frans geeft je een gedegen kennis van het formele Frans, zowel schriftelijk als mondeling. Met een universitair diploma Frans zul je de taal waarschijnlijk vloeiend spreken. Als je al een vaste baan hebt en denkt dat Frans leren een voordeel voor je carrière is, kun je je ook inschrijven voor versnelde online cursussen Frans, die je de mogelijkheid bieden om een basiskennis van de taal op te doen. Het leren van de taal op deze manier zal een relatief snelle en zeer handige manier zijn om een tweede taal te leren. Er zijn veel online hogescholen en leercentra die versnelde programma’s in het Frans aanbieden, net als vele andere talen.

Natuurlijk, als je de tijd en de middelen hebt, is een andere optie het leren van de Franse taal door middel van een onderdompelingsprogramma. Op deze manier leert u niet alleen de Franse taal, maar ervaart u ook de Franse cultuur. Door Frans te leren in Frankrijk, waar de taal zijn oorsprong heeft, dompel je jezelf onder in het leven en de cultuur, en zul je de taal snel en met verrassend gemak leren. U zult de conversatie en de idiomatische stijlen van de taal leren. U zult dagelijks in contact komen met mensen die Frans als moedertaal hebben, en die niet noodzakelijk in het Engels willen of kunnen communiceren. Daarom zult u moeten proberen om met hen in hun eigen taal te communiceren. U wordt opgenomen in het dagelijkse leven van Frankrijk. U zult de Franse cultuur leren begrijpen en waarderen: de kunst, de architectuur, het eten en de mensen. U volgt cursussen waarin u ook in het Frans leert lezen en schrijven. Het leren van de Franse taal door onderdompeling is een ideale manier om te gaan.

Vloeiend zijn in meer dan één taal heeft vele voordelen op professioneel vlak. Als je de Franse taal vloeiend spreekt, kun je bijvoorbeeld worden gecertificeerd als vertaler vreemde talen. Dit is een uitdagende carrièremogelijkheid die je veel opties biedt. Je kunt fulltime voor een vertaalbureau voor vreemde talen gaan werken en belangrijke bedrijfsdocumenten of webpagina’s vertalen voor wereldwijd opererende bedrijven. Of je kunt freelance vertaalwerk doen, waarbij je je eigen werklast bepaalt en je eigen schema opstelt. Een andere carrièremogelijkheid is om Engelse les te geven aan studenten in Franstalige landen. Als je Engels en Frans kent, kun je gaan wonen en werken in een van de vele landen waarvan het Frans de moedertaal is.

Frans leren spreken, lezen en schrijven geeft je de mogelijkheid om je carrière verder te ontwikkelen door in het buitenland te gaan werken, of om een nieuwe carrière als vertaler te beginnen. Frans leren zal ook uw reizen verbeteren. Het leren van de Franse taal is een intellectueel en persoonlijk verrijkende prestatie die je ogen zal openen voor een nieuwe cultuur.