Dompel jezelf onder in de Japanse taal

Het Japans is een taal die wereldwijd door meer dan 120 miljoen mensen wordt gesproken in landen als Japan, Brazilië, Guam, Taiwan en op het Amerikaanse eiland Hawaii. De Japanse taal bestaat uit tekens die volledig verschillen van het westerse alfabet waaruit talen als het Engels, Frans, Italiaans en Duits zijn opgebouwd. Als u om zakelijke redenen Japans moet leren, of als u een vakantie naar het Aziatische eiland plant, kan het intimiderend lijken om een taal te leren die zo anders is dan de uwe.

Als je de Japanse taal voor je werk moet leren, overweeg dan om in een onderdompelingsprogramma te springen. Er zijn immersieprogramma’s beschikbaar waarvoor u zich niet hoeft in te schrijven en waarvoor u niet naar Japan hoeft te reizen, maar die in de Verenigde Staten worden gehouden. Meester-instructeurs die Japans als moedertaal hebben, bieden een kort en zeer intensief programma waarin je Japans zult leven en ademen. Laat je niet intimideren. Immersieprogramma’s staan erom bekend zeer effectief te zijn in zeer korte perioden van tijd. Je zou jezelf kunnen verbazen met hoeveel je leert in zo’n korte periode van tijd. U zult niet alleen een goede beheersing van het conversatie-Japans krijgen, maar u zult ook het alfabet begrijpen en een beetje inzicht krijgen in de Japanse cultuur. Aan het eind van je cursus kun je getest worden op je nieuw verworven kennis. De Japanse regering biedt gestandaardiseerde tests aan die het schriftelijke en mondelinge begrip meten. De meest gebruikelijke test staat bekend als de Japanese Language Proficiency Test (JLPT). Er is ook een test beschikbaar die het begrip van de taal in zakelijke situaties meet. Deze staat bekend als de Business Japanese Proficiency Test (BJPT).

Het leren van de Japanse taal zal uw carrière zeker ten goede komen. Als uw organisatie kantoren heeft in Japan, of u doet zaken met andere Japanse bedrijven, zult u niet alleen in staat zijn om te communiceren met uw Japanse zakenpartners, maar u zult ook in staat zijn om uw organisatie beter te vertegenwoordigen tijdens uw zakenreizen daar.

Als u Japans wilt leren om op vakantie te gaan, en als u de tijd en de financiële middelen hebt, kunt u ervoor kiezen om de Japanse taal te leren door middel van een onderdompelingsprogramma waarbij u naar Japan reist. Op deze manier leer je niet alleen de Japanse taal, maar ervaar je ook de fascinerende Japanse cultuur. Door Japans te leren waar de taal zijn oorsprong heeft, dompel je jezelf onder in het leven en de cultuur, en zul je de taal snel leren. U zult de conversatie en de spreektaal van de taal leren. U zult dagelijks in contact komen met de inheemse Japanse bevolking, die waarschijnlijk niet bereid of in staat zal zijn om in het Engels met u te communiceren. U wordt ondergedompeld in het dagelijkse leven van de eilandnatie. Je zult de Japanse cultuur leren begrijpen en waarderen, inclusief de geschiedenis, de kunst, de architectuur, het eten en de mensen. U volgt cursussen waarin u het alfabet leert, hoe het te schrijven en te lezen. De Japanse taal leren door onderdompeling is een leuke en ideale manier om te gaan.

Of u de Japanse taal nu voor uw plezier wilt leren, of dat u dit voor uw werk wilt doen, Japans leren spreken, lezen en schrijven geeft u de mogelijkheid om uw carrière verder te ontwikkelen door in het buitenland te werken en een goede indruk te maken op uw buitenlandse partners. Japans leren zal ook uw reizen verbeteren omdat u het leven en de cultuur van het Japanse volk zult kunnen waarderen. Het leren van de Japanse taal is een intellectueel en persoonlijk verrijkend streven dat u carrièremogelijkheden zal bieden en u tevens bewust zal maken van een andere cultuur dan de uwe.