Engelse grammatica is echt belangrijk

Of we het nu hebben over een vijfjarige die op het punt staat te gaan leren lezen, of over een dertigjarige vrouw die een scriptie probeert te schrijven voor haar masterdiploma, we kunnen er niet omheen dat tijd nemen om de juiste Engelse grammatica te leren belangrijk is.

Wanneer we Engelse grammatica zien of erover horen, is de onmiddellijke reactie van veel mensen die ik ken, ineenkrimpen. Ze worden herinnerd aan de Engelse les op de middelbare school en de manier waarop hun leraren Engels hen oefening na oefening lieten maken. Omdat Engelse grammatica meestal in zo’n negatieve zin wordt gezien, is het des te belangrijker dat mensen die leugens vervangen door de waarheid dat het leren van Engelse grammatica echt belangrijk is voor iedereen die een juist perspectief op de Engelse taal wil hebben.

Wanneer we Engels spreken of horen, nemen niet al te veel van ons de tijd om na te denken over het feit dat de Engelse grammatica juist datgene is wat ons in staat stelt om met elkaar te communiceren en elkaar te begrijpen. Het is niet zozeer omdat we dezelfde woorden van de Engelse taal gebruiken, maar het is omdat we allemaal onze woorden op bepaalde manieren samenvoegen om gedachten en zinnen te vormen dat we elkaar kunnen begrijpen. Dit, in het kort, is het doel van de Engelse grammatica.

Engelse grammatica is de mechanica van de Engelse taal die het mogelijk maakt dat twee mensen die dezelfde woordenschat gebruiken, kunnen communiceren zonder elkaar verkeerd te begrijpen. Zeker, er zal altijd een zekere mate van misverstand zijn wanneer twee mensen communiceren, maar veel van onze problemen zullen worden verminderd als we allemaal wat tijd nemen om de Engelse grammatica te leren.

Veel scholen stappen er tegenwoordig van af om Engelse grammatica een onderdeel van het gewone leerplan te maken. Leerlingen leren dus wel lezen en schrijven, maar zullen waarschijnlijk nooit de Engelse grammatica leren of de redenen waarom ze spreken en schrijven zoals ze dat doen. Dus als u of iemand die u kent worstelt met een element van de Engelse taal, of als u een kind of iemand die probeert om Engels te leren voor de eerste keer kent, zorg dan dat Engels grammatica wordt opgenomen als een belangrijk onderdeel van het leerproces.

Het kunnen spreken, begrijpen en schrijven van een taal is een belangrijk onderdeel om succesvol te zijn, wat je ook doet in het leven. En door de tijd te nemen om zelfs de basis van de Engelse grammatica te leren, kun je mensen helpen om nog beter te communiceren.