Snel Spaans Leren

Hoe snel is het mogelijk om een vreemde taal te leren? Je ziet producten die beweren dat ze je in weken of zelfs dagen leren spreken. Ik probeer snel Spaans te leren, maar net als met elke andere taal is het een lang en vermoeiend proces dat maanden en zelfs jaren duurt om het onder de knie te krijgen. Het is mogelijk om heel snel wat Spaans te leren, maar je zult merken dat het meestal om scheldwoorden en slangtermen zal gaan waarmee je niet echt verder komt als het op een echt gesprek aankomt.

Soms heb ik dromen met een paar van de Spaanse woorden die ik ken erin, maar helaas gaan die meestal over hoe dom ik ben en hoe ik geen andere woorden ken. Natuurlijk zijn er mensen die heel snel Spaans leren, of welke taal dan ook, gewoon omdat ze een “talenknobbel” hebben, zoals dat heet. Ik wou dat ik een van die mensen was.

Het maakt niet uit hoe goed je talen leert, maar ik moet zeggen dat ik het eens ben met de school die zegt dat de beste manier onderdompeling is. Wonen in een land waar de taal gesproken wordt is verreweg de beste manier om een taal echt te leren. Je kunt ook boeken lezen, naar cassettes luisteren en interactieve software gebruiken. Of er is nog een andere methode die ik heb gevonden, namelijk leren door middel van muziek. Hoewel dit interessant en leuk klinkt, moet ik zeggen dat de woorden die gebruikt worden in de teksten van de Latijnse liedjes die ik hier ben tegengekomen, niet de woorden zijn die ik zou willen leren.

Om echt snel en goed Spaans te leren zou een mooie combinatie van alle hierboven genoemde methodes mooi zijn. Op het platteland wonen, naar bandjes en muziek luisteren, boeken lezen, software gebruiken, en niets anders dan de taal spreken zou ideaal zijn en waarschijnlijk zeer succesvol. Helaas heeft niemand echt de tijd om dit te doen, dus moeten we genoegen nemen met een lang, moeizaam en frustrerend proces.