Spaans leren De voordelen van meertaligheid

Dus je hebt besloten om een taal te leren – goed van jou! Dit is een geweldige hobby die echte resultaten oplevert die je in je dagelijks leven kunt gebruiken, of je nu een vakantie plant, of diversiteit aan je cv wilt toevoegen. En met meer dan driehonderdvijftig miljoen mensen in de wereld die Spaans spreken, welke betere taal kan er zijn om te leren?

Met vijfentwintig landen in de wereld die de taal als hun officiƫle of primaire taal spreken, is Spaans leren zinvol. Hoewel het aanleren van een tweede taal vele voordelen heeft, zoals het verbeteren van het geheugen en het probleemoplossend vermogen, het vergroten van de vaardigheid in een moedertaal en het verbeteren van het gevoel van eigenwaarde, verhoogt het kiezen van een taal die enorme praktische toepassingen heeft de waarde van de betreffende studie. Aangezien de VS het op twee na grootste Spaanssprekende land ter wereld is, en deze taal alleen op het Engels na wordt gesproken in huishoudens, is het leren van Spaans een verstandige keuze.

Of Spaans nu wordt geleerd als onderdeel van het schoolprogramma of op latere leeftijd, de voordelen van het leren van deze taal in het bijzonder zijn legio. Kennis van het Spaans kan een belangrijke troef zijn op de huidige concurrerende arbeidsmarkten, vooral nu steeds meer bedrijven kantoren openen in Zuid-Amerika. Het NAFTA-verdrag dat door de VS, Canada en Mexico is ondertekend, heeft ook de handel en de communicatie tussen deze drie naties doen toenemen, waardoor kennis van de Spaanse taal op de werkplek nuttiger dan ooit is.

Spaans studeren is ook waardevol als verrijking op persoonlijk niveau, omdat de landen waar de taal wordt gesproken een veelzijdig cultureel erfgoed bieden dat het best kan worden verkend in de moedertaal. Veel literaire meesterwerken zijn geschreven door Spaanse auteurs, en kunnen in hun oorspronkelijke taal ten volle worden genoten. Een goed begrip van de Spaanse taal kweekt ook het verlangen om naar vreemde landen te reizen, waardoor nieuwe en fascinerende werelden voor de student opengaan.

Door Spaans te leren kun je vele dingen ontdekken, van de zakenwereld tot de meer persoonlijke ontdekkingswegen. Vergroot je begrip van de wereld om je heen door te leren over de taalkundige erfenis van een andere cultuur, en zie de wereld waarin je leeft als nooit tevoren.