Spaans leren: Essentiële elementen van de Spaanse grammatica en werkwoord tabellen

In dit artikel wil ik het specifiek hebben over werkwoord vervoegingen boeken en een beetje over het leren van Spaanse grammatica in het algemeen.

Voor het grootste deel is de Spaanse taal zeer geordend. Je kunt vrijwel elke Spaanse zin ontleden en begrijpen waarom hij is opgebouwd op de manier waarop hij is opgebouwd, simpelweg door het leren van een aantal fundamentele concepten over de Spaanse grammatica. Als je die concepten eenmaal begrijpt, kun je ze gebruiken om andere zinnen te formuleren.

Het is niet mijn bedoeling hier in detail in te gaan op de werking van een bepaald aspect van de Spaanse grammatica, maar wel om aan te geven welke elementen van de Spaanse grammatica zo ongeveer essentieel zijn als je een goed begrip wilt krijgen van hoe de Spaanse taal werkt. Hieronder heb ik deze elementen onderverdeeld in vier categorieën.

Spaanse werkwoordsvormen – Verschillende tijden.

Geslacht – Vorming van mannelijke en vrouwelijke zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden. Werkwoorden en geslacht.

Woordsoorten – Gebruik van voorzetsels / voegwoorden / bijwoorden etc.

Zinsvorming – Hoe verschillende woorden in elkaar passen in een zin.

Alle bovenstaande elementen van de Spaanse grammatica waren opgenomen in het basisniveau Spaanse leerboek dat ik gebruikte toen ik voor het eerst Spaans ging leren en in elk ander leerboek dat ik sindsdien heb gezien.

In mijn laatste artikel heb ik gezegd dat je een Spaans werkwoord vervoeging boek zult willen kopen om te leren hoe Spaanse werkwoorden worden gevormd. Niet alleen kun je deze boeken gebruiken om te leren hoe verschillende werkwoorden in verschillende tijden gevormd moeten worden, maar je kunt ze ook gebruiken om te leren welke werkwoorden in verschillende categorieën vallen. U kunt bijvoorbeeld direct zien of een nieuw werkwoord dat u hebt geleerd regelmatig of onregelmatig is.

Werkwoordvervoegingen zijn een constante referentie. Hoe weet u elke keer dat u een nieuw werkwoord in het Spaans leert hoe dat werkwoord in verschillende tijden moet worden gevormd? Je zult een werkwoordsvervoegingsboek moeten raadplegen. Hoewel je vaak kunt raden hoe een werkwoord gevormd moet worden door te kijken hoe het gespeld wordt en of het eindigt op AR, ER, of IR, weet je het nooit zeker.

Zelfs als je hebt geleerd hoe verschillende werkwoorden worden gevormd in de meest gebruikte werkwoordstijden, kan het zijn dat je een werkwoordsvervoegingsboek moet raadplegen om te zien hoe dat werkwoord wordt gevormd in een werkwoordstijd die veel minder vaak in de mond wordt gebruikt!

Zelfs als je zeer bedreven bent in de Spaanse taal is het nog steeds waarschijnlijk dat je af en toe een werkwoord-vervoegingsboek zult moeten raadplegen. Zelfs mensen die Spaans als moedertaal hebben, moeten ze af en toe gebruiken! De waarheid is dat er duizenden verschillende werkwoorden zijn die op zoveel verschillende manieren gevormd kunnen worden dat het bijna onmogelijk zou zijn om te weten en te onthouden hoe elk werkwoord gevormd en gebruikt moet worden in alle soorten situaties!

Een goed begin voor iedereen die Spaanse werkwoorden leert, is zich te concentreren op veelgebruikte werkwoorden. Kijk om je heen en denk aan verschillende soorten alledaagse situaties waarin je een werkwoord moet gebruiken om te communiceren. Heel snel zul je een lijst hebben van enkele honderden alledaagse werkwoorden. Als je dit gedaan hebt, moet je leren welke werkwoorden regelmatig en welke onregelmatig zijn. U kunt hiervoor uw boek met werkwoordvervoegingen gebruiken.

Voordat ik aan mijn reis naar Midden- en Zuid-Amerika begon, kocht ik een Spaans werkwoord-vervoegingsboek. Echter, na een tijdje reizen heb ik uiteindelijk een andere gekocht. Dit komt omdat het eerste boek dat ik kocht niet alle mogelijke werkwoordstijden bevatte, waarschijnlijk omdat sommige werkwoordstijden in het Spaans zelden gebruikt worden. Er zijn bijvoorbeeld twee verschillende manieren waarop de verleden aanvoegende wijs in het Spaans kan worden gevormd. Sommige werkwoordvervoegingen boeken laten niet beide manieren zien en sommige laten zelfs de verleden aanvoegende wijs helemaal niet zien!

Dus, als je een boek over werkwoordvervoeging koopt, controleer dan of het alles bevat wat je moet weten. Als je niet precies weet waar je op moet letten, kijk dan eens naar de werkwoordentabellen op Spanishexperto.com. Deze tabellen bevatten alle verschillende werkwoordstijden die je ooit zult tegenkomen bij het leren van Spaans.

Tot nu toe in deze serie artikelen heb ik het gehad over een aantal dingen waar je aan moet denken voordat je begint met Spaans leren, zoals mentale voorbereiding. Ik heb het ook gehad over verschillende leertechnieken en ik heb gewezen op een aantal van de studiegebieden waar je jezelf onvermijdelijk mee bezig zult houden als je serieus bent over het leren van Spaans.

Ik heb ook verteld over mijn basisniveau Spaans leerboek dat ik bestudeerde voor mijn reis naar Centraal- en Zuid-Amerika. Nadat ik dit basisniveau leerboek had afgerond en mezelf had gewapend met een behoorlijke selectie van verschillende Spaanse woorden, dacht ik dat ik klaar was om de Spaanse taal echt aan te pakken. Ik had het niet meer mis kunnen hebben! In mijn volgende artikel zal ik vertellen wat er met mij gebeurde toen ik voor het eerst probeerde te communiceren met de Spaanssprekende bevolking van Tijuana