Studeer de Italiaanse taal in het buitenland

De Italiaanse taal is een taal met oude en historische wortels. Vandaag de dag wordt de taal door ongeveer 70 miljoen mensen gesproken en is het de officiële taal van verschillende landen, waaronder Italië, Slovenië en Vaticaanstad. Als je graag een andere taal wilt leren spreken, lezen en schrijven, overweeg dan de romantische Italiaanse taal. Je kunt aan een hogeschool of universiteit studeren en een graad in het Italiaans behalen. Je kunt een van de vele online versnelde cursussen volgen. Of je kunt de schoonheid, geschiedenis en cultuur van de Italiaanse taal uit de eerste hand ervaren. Je kunt deelnemen aan een van de vele Italiaanse onderdompelingsprogramma’s die in Italië beschikbaar zijn.

Als je een diploma Italiaans aan een hogeschool of universiteit behaalt, heb je een grondige kennis van de Italiaanse taal, zowel schriftelijk als mondeling. Als je een universitair diploma in de Italiaanse taal behaalt, zul je deze taal waarschijnlijk vloeiend spreken. Dit kan je leiden naar verschillende interessante carrièremogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld werk vinden als vertaler vreemde talen, in de Verenigde Staten of aan boord. U kunt ook werken als leraar Engels als tweede taal aan studenten in Italië. Als u al een vaste baan hebt en Italiaans wilt leren, kunt u zich online inschrijven voor een versnelde cursus Italiaans. Er zijn verschillende gerenommeerde programma’s die via het internet worden aangeboden en die handig en leuk zijn. Als u op deze manier Italiaans leert, krijgt u een zeer elementaire basis in de taal.

Als u de tijd hebt (een paar weken tot een maand) en de financiële middelen, is een ideale mogelijkheid om Italiaans te leren door u in te schrijven voor een onderdompelingsprogramma. Op die manier leert u niet alleen Italiaans, maar proeft u ook de opwindende Italiaanse manier van leven. Door Italiaans te leren in het prachtige land Italië, waar de taal zijn oude wortels heeft, wordt u in het leven en de cultuur geduwd, en zult u de taal snel en met verrassend gemak leren spreken en begrijpen. U leert de conversatie en de spreektaal van de Italiaanse taal. U zult dagelijks contact hebben met geboren Italianen, die waarschijnlijk niet in het Engels met u zullen willen of kunnen communiceren. U wordt opgenomen in het dagelijks leven van Italië. Je kunt ervoor kiezen om te studeren in het historische Rome, Florence, Milaan, of zelfs Venetië. Je zult de mythische Italiaanse cultuur leren begrijpen en waarderen: de kunst, de architectuur, het eten en de mensen. Je volgt ook cursussen waarin je Italiaans leert lezen en schrijven. Kunt u zich een leukere en interessantere manier voorstellen om een vreemde taal te leren?

Kunnen communiceren in meer dan één taal (zoals Engels en Italiaans) kan voordelig zijn voor uw carrière. Als je voor je werk internationaal moet kunnen reizen, zal het je werk makkelijker en minder stressvol maken als je in staat bent om met je collega’s in Italië te communiceren. Als u vloeiend Italiaans spreekt, kunt u bijvoorbeeld worden gecertificeerd als vertaler vreemde talen (zoals eerder vermeld). Dit is een uitdagende carrièremogelijkheid. Je kunt fulltime aan de slag bij een vertaalbureau voor vreemde talen, waar je belangrijke zakelijke documenten of webpagina’s vertaalt voor wereldwijd opererende bedrijven. Of je kunt freelance vertaalwerk doen, waarbij je je eigen werkrooster bepaalt. Je zou ook de vaardigheden kunnen hebben om Engelse les te geven aan studenten in Italiaanssprekende landen. Door Engels en Italiaans te kennen, zou je in Italië kunnen wonen en werken.

Door de Italiaanse taal te leren spreken, lezen en schrijven, hebt u de mogelijkheid om uw carrière te ontwikkelen door in Italië te werken, of u kunt een nieuwe carrière beginnen als vertaler of docent Engels. Italiaans leren zal ook uw reizen naar Italië verbeteren. Het leren van de Italiaanse taal is een intellectuele en persoonlijke prestatie die uw blikveld professioneel zal verruimen en uw ogen zal openen voor een nieuwe cultuur.