Wat is de beste manier om een vreemde taal te leren

Studies hebben aangetoond dat de manier waarop je een vreemde taal leert van invloed is op het al dan niet daadwerkelijk volgen van de taal. Het is duidelijk dat als je je verveelt voordat je er de nodige tijd en moeite in hebt gestoken, je helemaal niet veel van de taal zult leren. Laten we dus de feiten bespreken die helpen bepalen of je je doel om een vreemde taal te leren zult volhouden of niet.

Eerst en vooral ga je positieve feedback nodig hebben. Dat betekent dat je een manier nodig hebt om je doel van het leren van de nieuwe taal te meten. Of dit nu het bijhouden van uw vooruitgang inhoudt of daadwerkelijk proberen de taal te spreken met iemand die er vloeiend in is, doet er niet toe. Wat wel uitmaakt is dat je een manier hebt om te meten of je echt aan het leren bent. Anders raak je gefrustreerd en geef je het op lang voordat je ook maar iets bereikt.

Ten tweede moet u een stapsgewijze cursus volgen die van gemakkelijk naar moeilijk gaat. Dit moet ook langzaam gebeuren. Nogmaals, de reden dat u een vreemde taal op deze manier wilt leren is dat u niet te gefrustreerd raakt.

Het probleem met vroegtijdige frustratie is dat het mensen in de richting van opgeven stuurt. Als je in de beginfase geen vooruitgang ziet, heb je misschien niet het gevoel dat je je doel überhaupt kunt bereiken. Het is duidelijk dat als je denkt dat je doel toch niet haalbaar is, de kans groot is dat je het opgeeft.

Dus het minimaliseren van de hoeveelheid frustratie (vooral in het begin) is een groot deel van het leren van een vreemde taal. Een andere opmerking: je wilt het leren van een vreemde taal zo interessant mogelijk maken.

Zoals je vast al hebt ervaren, kan het leren uit een leerboek eentonig zijn. Niet alleen is het lezen uit een leerboek saai, maar je hebt ook weinig kans dat het je bijblijft. Bovendien is het leren van woordenschat en grammatica niet voldoende om je voor te bereiden op een gesprek in een vreemde taal in het echte leven.

Interactie is de beste manier om iets te leren. Je kunt niet alleen maar passief lezen, luisteren of kijken hoe iemand je alles uitlegt. Je moet betrokken raken.

Door van het leren van een nieuwe taal een spel te maken, zul je het blijven onthouden en zul je meer onthouden van wat je leert.

U moet echt luisteren (niet alleen voorlezen uit een boek) en vervolgens veel buitenlandse woorden en zinnen uitspreken. Verander de woorden in iets bekends door ze te associëren met hun eigenlijke betekenis.

U moet de nieuwe taal oefenen met vloeiend sprekenden, terwijl u luistert naar de taal zoals die gesproken wordt. Veel vreemde talen worden zeer snel gesproken, daarom moet u ervoor zorgen dat u het tempo kunt bijhouden en het daadwerkelijk correct hoort spreken.